Όλοι μας σαν παιδιά έχουμε πέσει με το κουτάλι στη μερέντα αλλά τώρα που είμαστε λίγο πιο μεγάλα παιδιά κάτι μέσα μας μας συγκρατεί. Εδώ είναι μια ξεχωριστή συνταγή, χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, αυγά και συντηρητικά αλλά με πραγματικά πολύ αγνά και θρεπτικά υλικά.
Απόλαυση χωρίς ενοχές!
Δεν υπάρχει η νοστιμιά της, είναι ισάξια (για μένα και καλύτερη) με αυτές του εμπορίου.
Είναι η τέλεια επάλειψη για όλα τα υγιεινά σνακ, ιδανική για παιδιά αφού δεν έχει ζάχαρη αλλά μέλι και σταματάει να κάνει τις λιγούρες μας για κάτι γλυκό, ενοχικές.
Συστατικά:
4 κ.σ κακάο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια φουντούκια
3 κ.σ λάδι καρύδας
1/2 φλιτζανιού γάλα καρύδας
2 κ.σ μέλι
Εκτέλεση:
- Καβουρδίζουμε τα φουντούκια για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς και ύστερα τα βάζουμε σε μία καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα τρίβουμε μέχρι να αφαιρεθεί ο φλοιός τους.
- Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια αλοιφή φουντουκιού.
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα καρύδας μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα βαζάκι και προσπαθούμε να μην την φάμε όλη με το κουτάλι (πράγμα δύσκολο)
TIP: Δοκίμασε να βάλεις λιγάκι αλάτι 😉
Διατηρούμε στο ψυγείο, αν και πάνω από 3 ημέρες δε νομίζω να σας μείνει.
Enjoy 🙂