Εθιστική νοστιμιά ιταλικής καταγωγής που ποίος μπορεί να σταματήσει μόνο στο ένα κομμάτι της?

Την έχω δει, ζεστή και μυρωδάτη να πρωταγωνιστεί σε αντροπαρέα με μπύρα και ποδόσφαιρο. Την έχω δει σε ιταλικά εστιατόρια με κρασί. Και φυσικά όλοι ξέρουμε ανθρώπους που την απολαμβάνουν και σαν πρωινό. ( είχα και εγώ συμμαθητές που για πρωινό είχαν πίτσα-μίλκο στο διάλλειμα του σχολείου)

Η πίτσα θεωρείται υπεύθυνη για κάποια παχάκια που δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε με τίποτα μαζί με τις εκατομμύρια τύψεις που μας κυνηγάνε μετά το 3ο ..4ο.. κομμάτι.

Τυριά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, λάδια αγνώστου προελεύσεως και διάφορα αλλαντικά που ο καθένας προσθέτει ανάλογα με τις γευστικές του προτιμήσεις.
Νομίζω ότι σε έχω ετοιμάσει ψυχολογικά να ακούσεις (διαβάσεις) μερικά νούμερα..

Ένα μεσαίο κομμάτι πίτσα μαργαρίτα με λεπτή ζύμη μπορεί να ξεκινήσει από 200kcals και 9γρ λίπους και μία σπέσιαλ πίτσα με αφράτη ζύμη φτάνει τα 360kcals και με 21γρ λίπους!!
Μιλάμε για ένα κομμάτι.. μία ολόκληρη πίτσα δηλαδή φαντάζεσαι πόσες θερμίδες έχει έτσι?

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν μπορούμε να ξαναφάμε πίτσα απλά ίσως τώρα την επόμενη φορά θα το σκεφτούμε να φάμε και δεύτερο κομμάτι και κάτι που κατάλαβα μετά τη σχετική έρευνα που έκανα για να γράψω αυτό το άρθρο είναι ότι η επιλογή αφράτης και λεπτή ζύμης τελικά παίζει μεγάλη διαφορά! Γλυτώνεις μέχρι και 100 kcals! Σημαντικό αν σκεφτείς ότι την θες βρε αδερφέ και την μπυρίτσα σου μαζί.

Συμπερασματικά λοιπόν φρόντισε να προσθέσεις στην πίτσα σου πολλά λαχανικά όπως πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια, ντομάτα και από τυριά ίσως καλύτερη επιλογή να είναι η μοτσαρέλα, λεπτή ζύμη και ίσως να φας και δύο κομμάτια χωρίς να καταπιείς μαζί και τις τύψεις σου που θα σε κάνουν την επόμενη μέρα να φας μονό σαλάτα και να χτυπηθείς μια ώρα στον διάδρομο γυμναστικής.