Τα cacao nibs είναι η πιο φυσική μορφή της σοκολάτας αφού μιλάμε για θρυμματισμένους καρπούς κατευθείαν από το κακαόδεντρο.

Οι κόκκοι μοιάζουν με αυτούς του καφέ, έχουν υποστεί διαδικασία ζύμωσης και έχουν καβουρδιστεί και σπαστεί σε μικρότερα κομμάτια. Η γεύση τους επηρεάζεται από το πόσο έχουν καβουρδιστεί, είναι ελαφρώς πικροί αλλά έντονα σοκολατένιοι.
Έχουν γίνει πολλές έρευνες γύρω από την μαύρη σοκολάτα και το πόσο σημαντική είναι για την υγεία μας λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Φαντάσου λοιπόν, πόσο πιο πλούσια σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά είναι τα cacao nibs, αφού έχουν υποστεί πολύ λιγότερη επεξεργασία!

Τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή, βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα και έχουν αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Επιπλέον είναι γνωστά και για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην λειτουργία της καρδιάς.
Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, μαγγάνιο, χρώμιο, βιταμίνη C και έχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι και τα βατόμουρα.
Αρκούν μόνο 30γρ από αυτή την υπερτροφή για να έχεις 64mg μαγνησίου, 185mg καλίου, 9gr φυτικών ινών και να καλυφούν 6% η ημερισιες ανάγκες σου σε σίδηρο.
Το κακάο έχει την ικανότητα να ενεργεί στους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο και να προκαλεί ευφορία ανεβάζοντας τα επίπεδα σεροτονίνης και λειτουργώντας ως αγχολυτικό.

Δοκίμασε να προσθέσεις αυτή την υπερτροφή στην διατροφή σου, αντικαθιστώντας την επεξεργασμένη σοκολάτα που περιέχει ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά.
Ιδανικά, δοκίμασε τα cacao nibs στο πρωινό σου porridge ή smoothie