Δεν ξέρω γιατί άργησα τόσο να φτιάξω παραλλαγή σε αυτό το κέικ αφού πραγματικά το αγαπώ.
Πολύ αρωματικό και νόστιμο, με αλεύρι ντινκελ, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη αλλά με λάδι καρύδας για επιπλέον άρωμα και γεύση.


Υλικά:

115 γρ. αλέυρι γ.ο.χ
115 γρ. αλεύρι ντινκελ
2 αυγά
165 γρ. stevia
85 ml λάδι καρύδας
85 ml νερό
65 ml χυμός λεμονιού
Τριμμένη φλούδα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μίξερ βάζεις τα αυγά με τη stevia και χτυπάς μέχρι να έχεις ένα αφρώδες μείγμα.
  • Προσθέτεις νερό, λάδι καρύδας και αναμιγνύεις απαλά με μία σπάτουλα.
  • Βάζεις τα άλευρα, το νερό και τέλος το χυμό λεμόνι και τη φλούδα.
  • Ανακατεύεις πολύ καλά, βάζεις το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 35-40′ στους 180 βαθμούς.

 

 

Τips:  Από πάνω έχω βάλει ινδοκάρυδο και το σερβίρω με γιαούρτι με λίγα λιπαρά 😉

* Για όλες μου τις συνταγές χρησιμοποιώ αυγοδάρτη και τις κάνω στο χέρι, δεν χρειάζεται να έχετε μίξερ. Το αναφέρω στις εκτελέσεις για ευκολία.

 

Enjoy 🙂