Νόστιμες, εύκολες, υγιεινές, βολικές.

Νομίζω ότι οι μπάρες δημητριακών κατέχουν την πρώτη θέση στο μυαλό μας για ένα γρήγορο και υγιεινό σνάκ. Πολλές από τις μπάρες του εμπορίου είναι γευστικές αλλά περιέχουν και πολλές θερμίδες, ζάχαρη και συντηρητικά.

Αυτές οι μπάρες είναι λίγο διαφορετικές από αυτές που έχεις συνηθίσει να τρως και αυτό γιατί έχει μια λεπτή βάση και από πάνω ένα μείγμα από ξηρούς καρπούς και μέλι. Είναι κατάλληλες για ενδιάμεσο σνακ ή για ενέργεια πριν από προπόνηση και ιδανικές για τις λιγούρες όταν χρειαζόμαστε κάτι γλυκό.

Προσοχή όμως στην ποσότητα γιατί ότι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι δεν παχαίνει.


Για τη βάση:

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
95 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτηρο


Για το μείγμα της μπάρας:

200 γρ. αμύγδαλα
200 γρ. φουντούκια
175 γρ. μέλι
180 γρ. βούτυρο
2 κ.σ ζάχαρη καστανή (προαιρετικά)
3 κ.σ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  • Ψήνουμε τα 200γρ αμύγδαλα στους 160 βαθμούς για 8 -10 λεπτά
  • Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της βάσης μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Στρώνουμε μια βάση από αλουμινόχαρτο στο ταψί και στρώνουμε την βάση την οποία ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 20 λεπτά
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της μπάρας και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα
  • Τέλος, βάζουμε το μείγμα πάνω στην ψημένη βάση μας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά

 

Enjoy 🙂